Бербо: Не видях гола, но от шума по трибуните разбрах, че е необикновен


Н. Гавазов

Главният герой в мача с Ливърпул - Димитър Бербатов благодари на партньорите си в отбора и коментира срещата, в която вкара три гола. Както е известно, българинът влезе в най-новата история на Юнайтед, след като стана първия играч на „червените дяволи" от 64 години насам, който е вкарвал хеттрик на вечния враг.

„Сега е особен ден за мен и моя отбор! За мен още повече, защото успях да направя хеттрик и това не е просто хеттрик, а хеттрик, който е във вратата на нашия вечен съперник. В съблекалнята не знаете колко щастливи бяхме и каква радост изпитахме. Аз съм най-щастлив и се прибирам у дома си с усмивка на лице, най-вече защото победихме в един толкова важен мач", заяви Бербо пред Sky Sports.

"Може би това бе най-силната ми игра с фланелката на Юнайтед, но аз не искам тя да си остане такава, ето защо ще работя упорито и се надявам да бъда още по-ефективен. Днес всичко мина добре и аз за първи път искам да благодаря на съотборниците си, които ми дадоха головете пасове", продължава развълнувания българин.

„Честно казано, не видях как стана второто ми попадение. За мен няма значение - с рикошет или без, но гола си е гол. Поех топката и трябваше за по-малко от секунда да взема решението. Нямах друг избор, защото ако тръгнех да се обръщам щяха да ме атакуват - нямах място за маневриране. По шума от трибуните разбрах, че се получи нещо необикновено", завършва Бербо.

 

215