Сър Алекс: Най-голямото дерби на Англия си остава мачът с Ливърпул


Н. Гавазов

Сър Алекс коментира, че мачовете между Ливърпул и Манчестър Юнайтед си остават най-голямото дерби на Острова, независимо от кризата, която преживява в момента клуба от „Анфийлд". Това той направи часове преди днешния мач между двата отбора на „Олд Трафорд". „Червените дяволи" и „мърсисайдци" имат по 18 спечелени титли до този момент и шотландския специалист призна, че когато е поел клуба през 1986 година, целта у е била да надмине по титли Ливърпул.

Докато Юнайтед остана втори през миналия сезон след Челси, мърсисайдци завършиха на разочароващото седмо място в класирането. Въпреки това обаче, както и факта, че градския съперник Манчестър Сити изразходва на трансферния пазар колосални суми, Сър Алекс смята, че мачовете срещу Ливърпул си остават за него най-големия през сезона.

„Аз ще кажа отново - това е дербито. Исторически погледнато, този мач винаги ще бъде такъв. Даже не бива да гледаме толкова историята. Дори и в промишлен план винаги е имало конкуренция между Ливърпул и Манчестър след отварянето на корабния канал", заяви Сър Алекс пред AFP.

Сър Фъргюсън отговори и на нападките на бившия мениджър на „мърсисайдци" Рафа Бенитес, с когото както е известно имаше „мразовити" отношения. Той не пропусна да похвали смяната му с Рой Ходжсън.

„Никога не съм имал някакви лични взаимоотношения с Бенитес. Той мисля, че имаше проблем с мен, но него попитайте. Реално погледнато съм поддържал винаги отлични взаимоотношения с ръководството на Ливърпул и двата отбора са отразявали правилно ситуациите след мачовете помежду си. Всичко се промени по времето на Бенитес, който замрази отношенията ни. Това обаче не е голям проблем за мен, но така и не разбрах какво искаше той. Сега Рой мисля, че ще помогне на отбора. Той има достатъчно опит и свърши страхотна работа с Фулъм. Познавам го отдавна - още от 1987 година и мисля, че сегашния му клуб ще остане доволен от работата му", завършва шотландския специалист.

 

131