Юнайтед предпочита Санчо, а не Коутиньо


Н. Гавазов

Крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо стана  една  от главните трансферни цели на Манчестър Юнайтед за следващото лято. Това означава, че "червените дяволи" няма да предприемат никакви опити относно покупката на халфа на Барселона Филипе Коутиньо.

Както стана известно от по-рано, неотдавна представители на бразилеца, чиято мечта да заблести в Барселона се разби в суровата реалност,  са се свързали с Юнайтед в опит да убедят английския клуб, че Филипе е подходящ за тима от "Олд Трафорд".

Коутиньо никога не показа адекватна игра за  тези £ 142 милиона, за които Барселона го закупи  през януари миналата година от Ливърпул. Напълно е възможно футболистът да бъде продаден през лятото.

Юнайтед обаче няма намерение да закупува Филипе. В клуба са на мнение, че позицията на Санчо, който играе на фланга е приоритетна за подсилване, докато тази на Филипе не заслужава толкова голямо внимание. Освен това "червените дяволи" не са сигурни, че бразилецът отново ще заблести на Острова.

Съобщава се, че Юнайтед е готов да похарчи повече от 80 милиона паунда за 18-годишния Санчо, въпреки че очакванията са, че тази сума няма да е достатъчна, ако Джейдън продължи да прогресира.

471