Ливърпул безплатно пусна Маркович във Фулъм


Н. Гавазов

Ливърпул най-накрая се отърва от полузащитника Лазар Маркович, пускайки го без никаква компенсация във  Фулъм.

Напомняме, че през юли 2014 г. "червените" придобиха Маркович от Бенфика за 20 милиона паунда. В дебютния си английски сезон, Лазар изигра 34 мача, но не се прояви и през следващите няколко години  обикаляше под наем, като успя да посети Фенербахче, Спортинг, Хале и Андерлехт.

След дебютния си сезон в Ливърпул, Маркович никога повече не е носил фланелката на клуба от Мърсисайд. Лазар винаги знаеше, че няма място в плановете на мениджъра Юрген Клоп. От друга страна "червените" поставиха много висока цена на играча, което отблъсна всички кандидати за подписа на Маркович.

Като не намери купувачи за 24-годишен сърбин през януари, точно преди затварянето на трансферния прозорец, Ливърпул се съгласи да прекрати договора си с Маркович, който веднага се присъедини към "котиджърсите“, сключвайки споразумение до края на сезона.

"Лазар Маркович е надарен млад играч и ние се радваме да го посрещнем  от Ливърпул за останалата част от сезона. Лазар е известен като отличен съотборник, той спечели подкрепата на нашия мениджър и има таланта да укрепи атаката ни. Напред, Фулъм!", заяви  изпълнителният директор на Фулъм  Тони Хан.

402