Бербатов предупреди, че Солскяер може да отиде в друг клуб от ВЛ


Н. Гавазов

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед  Димитър Бербатов предупреди "червените дяволи", че Оле Гунар Солскяер може да отиде в друг клуб от Висшата лига, ако не си намери работа като постоянен мениджър на "Олд Трафорд".

Солскяер веднага преобрази отбора след като оглави Юнайтед след уволнението на Жозе Моуриньо през декември. "Червените дяволи" спечелиха всичките пет мача под ръководството на норвежеца, демонстрирайки вдъхновяващ футбол.

Бербатов смята, че Юнайтед е длъжен да запази Солскяер, ако в остатъка от сезона тимът продължи да демонстрира същата качествена игра. В противен случай, за Оле няма да е проблем да си намери друга работа в Премиършип, уверен е българинът.

"Ако Юнайтед продължава да се представя  по този начин - и не виждам причина да престанат да правят това - работата определено ще бъде негова.

Той върши чудесна работа на този пост. Ако продължат да играят по същия начин, клубът ще трябва да го задържи - независимо дали ще завършат в топ-4.

Ако не направят това, сигурен съм, че друг клуб от Висшата лига ще му предложи работа. Той отново създава репутация за себе си в топ дивизията и това е страхотно за него.

Когато легенда на клуба стане мениджър на отбора, той автоматично отклонява вниманието от играчите - единствено по причината, че вече е бил тук и е постигнал голям успех.

Когато се озовете в позицията на Оле, който вкара толкова много голове и спечели толкова много трофеи, вие получавате цялото внимание. Той не трябва да крещи, за да докаже нещо, той просто взема и го прави.

Като се има в предвид това, той трябва да спечели доверието на клуба и да покаже, че е способен на тази работа. Съдейки по резултатите и начина, по който играят, очевидно е, че засега се справя", заяви българинът.

След 21 кръга Манчестър Юнайтед има 38 точки е на шесто място в класирането. В следващия кръг "червените дяволи" ще гостуват на "Уембли". 

384