Почетино: Сега всеки иска да ни убие


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино  предупреди своя отбор, че след достигането на второто място във Висшата лига, съперниците ще искат да "убият" лондончани.

След като огорчи Борнемут с пет гола и възползвайки се от поредното препъване на Манчестър Сити в паралелния мач, "шпорите“ се изкачиха на второ място в таблицата на Boxing Day.

Сега Тотнъм е главният преследвач на лидера Ливърпул, но за Почетино това означава само, че съперниците ще бъдат още по-мотивирани срещу неговия отбор.

"Ние сме там, където сме, защото имаме невероятна вяра в себе си - и без тази вяра би било невъзможно да бъдем в тази позиция. Вярваме в себе си и имаме ясни идеи. Сега нашето предизвикателство е да останем тук, а това ще бъде по-трудно от преди.

Когато сте в топ 2, всеки иска да те убие. Ще бъде много по-трудно. Но трябва да останем скромни и да продължим да работим усилено, защото сега ще ни е по-трудно от всякога.

Може би през април или май ще можем да помислим сериозно за титлата, но това все още е много далеч. Само тогава става ясно дали сме истински претенденти за титлата", заяви Потетино.

565