Ибра отказал на Сити през 2010 година


Н. Гавазов

Шведският нападател на Лос Анджелис Галакси Златан Ибрахимович в автобиографията си "Аз - футбол" заяви, че през 2010 г. е можел да премине в Манчестър Сити, но е решил да отиде в Милано.

"Имах среща със Сандро Росел, който току-що бе станал президент на Барселона. Той беше честен с мен и каза, че Гуардиола моли  да ме продадат на всяка цена.

"Можеш да ми кажеш в кой клуб искаш да отидеш. Ние ще им се обадим и ще им предложим да те купят", каза Росел.

Отговорих, че няма такъв клуб, в който съм готов да отида. Тогава той ме попита за Манчестър Сити. Но това изобщо не ме интересуваше. По-късно разбрах, че са се споразумели за трансфер без моето съгласие. Манчестър Сити е бил готов да плати за мен повече от Милан.

Гуардиола имаше проблем с мен. Но той никога не каза в какво се състои  същността на проблема. В крайна сметка трябваше да мисля за това. "Какво направих неправилно? Аз се смея? Носът ми е твърде голям?

Веднъж Росел дойде много отчаян. "Слушай, трябва да ни кажеш къде искаш да отидеш, защото Гуардиола не иска да те види в отбора", - каза той. Тогава му отговорих: "Има един такъв клуб. Това е Реал".

"Но това никога няма да се случи. В такъв случай трябва да останеш тук. Решете с Гуардиола каквото искате, но аз няма да се обадя на Реал Мадрид", каза Росел. "Добре, тогава трябва да има линейка в близост до тренировъчното поле. В случай, че се случи нещо", казах аз.

Тогава той още не знаеше, че отивам в Милан. Факт е, че Милан трябваше да ме купи и да ми плати същата заплата като Барселона. Ако те бяха платили  по-висока сума за трансфера, тогава по-трудно щяха да се споразумеят за заплатата ми. Какво ме интересуваше? Моята заплата, разбира се. Нямах намерение да падам със заплатата, само защото Гуардиола иска да се отърве от мен", цитира The Sun извадка от автобиографията на Ибрахимович.

420