Аякс ще съди Юнайтед за кражба на талант (видео)


Н. Гавазов

Юнайтед са изправени пред жалба от страна на Аякс заради подписването с холандския тийнейджър Ван Велзен, който играе в клуба от Амстердам. От Аякс са бесни на „червените дяволи" и са написали писмо до изпълнителния директор на манкунианците Дейвид Хил, след като стана ясно, че полузащитника на националния отбор на Холандия до 16 годишна възраст отказа да стане част от младежкия отбор на Аякс. Както е известно, през март Юнайтед се опита да привлече играча, но предложението бе отхвърлено от младия таалант.

Преди няколко седмици обаче, Ван Велзен информира ръководството на Аякс, че родителите му заминават да живеят в Англия, за да започнат нов живот и те вече търсели къща в района на Манчестър, както и това, че от миналата седмица е записан в Юнайтед.

Аякс са обърнали внимание в писмото до Хил, че са „изненадани и разочаровани" и са поискали обезщетение от английския гранд. Според информация от Холандия, амстердамския клуб смята да заведе дело чрез ФИФА срещу Манчестър Юнайтед, заради кражбата на техен талаант.

От своя страна англичаните настояват, че не са нарушили никакви правила, след като играча се намира на свободния пазар и той никога не е подписвал договор с Аякс.

 

97