Азар очаква сигнал от Реал Мадрид


Н. Гавазов

Плеймейкърът на Челси Еден Азар очаква сигнал от Реал Мадрид, преди да вземе решение за своето бъдеще на "Стамфорд Бридж". Тези дни играчът от националния отбор на Белгия разказа, че не е уверен в своето бъдеще. Според думите на Азар, той се разкъсва между подписването на нов контракт със "сините" и своята мечта да поиграе за Реал Мадрид, който определи като "най-добрият клуб в света".

Според авторитетни британски източници, сред които е и Sky Sports, ръководството на Челси все още се надява да склони Азар към нов договор, който да замени този, който изтича в края на следващия сезон. Но Еден най-напред трябва да разсее съществуващите съмнения.

В същото време източници, близки до белгиеца твърдят, че 27-годишният футболист се опитва да разбере, колко сериозен е интересът на Реал Мадрид към неговата персона и дали изобщо има интерес на Кралския клуб.

Напомняме, че Азар публично заяви за своята готовност да се отправи към Реал Мадрид през това лято, веднага след Мондиал 2018, набирайки увереност от яркото представяне на националния отбор на Белгия в турнира. Но от Кралския клуб даже не са отправили оферта, независимо от изгодната продажба на нападателя Кристиано Роналдо.

Еден не възнамерява да повтаря своята грешка. Реал трябва да предостави гаранции на Азар, че ще излезе с предложение за покупката му след края на сезона. Само тогава белгиецът ще откаже нова сделка със "сините" и ще настоява за напускане на Лондон.

Към момента Азар не е заинтересуван от участие за нито един клуб, освен Реал Мадрид. Еден е готов да изчака с получаването на сигнал от испанския гранд до Нова година и ако такъв сигнал не бъде получен, тогава белгиецът ще свърже своето бъдеще с Челси и най-вероятно ще завърши кариерата си на футболист на "Стамфорд Бридж".

Както е известно, "сините" отправиха своето последно предложение към Азар още в края на миналата година, изразявайки желанието си да увеличат заплатата на играча зад пределите на 300 000 паунда на седмица. Но след яркия старт на белгиеца през този сезон, от клуба вече са намекнали, че могат да предложат още по-примамливи условия. Играчът само трябва да отговори утвърдително, за да бъдат възобновени преговорите.

467