Бешикташ отправи официална оферта за Робиньо


Н. Гавазов

Турският гранд Бешикташ направи официално предложение на Манчестър Сити за покупката на бразилския нападател Робиньо, съобщава The Guardian. Според изданието, истанбулския клуб е готов да плати веднага 16 милиона паунда , а допълнително 10 милиона ще бъдат дадени на «гражданите» , под формата на бонуси в заявисимост от представянето на браазилеца в турския отбор.

Ако Сити се съгласи на предложението, то ще си възстанови част от похарчените 32, 5 милиона паунда за играча, срещу които бе закупен от Реал Мадрид преди две години.

В момента представители на Робиньо преговарят с Бешикташ за подписването на четиригодишен договор, като принципното съгласие на играча е получено и остава да се уточнят подробностите.

Турският гранд зае четвърто място през миналия сезон в турското първенство и не попадна в Шампионската лига, но задачите за новия сезон включват спечелване на титлата. С привличането на Гути и Куарешма Бешикташ има пълното основание да атакува поставените цели, а с евентуалното привличане на Робиньо това става още по-реално.

Треньор на „черните орли" е Бернд Шустер, който вече работи с Робиньо в Реал и се разбираше добре с бразилеца. Сегашният мениджър на Сити - Роберто Манчини вече заяви, че клубът няма да възпрепятства евентуален трансфер на Робиньо, ако същия си намери клуб.

 

89