Новият стадион на Тотнъм няма да е готов преди януари


Н. Гавазов

Тотнъм не може да завърши строителството на новия си стадион преди януари, като това са най-оптимистичните прогнози. Напомняме, че първоначалният план на "шпорите" се състоеше в това отборът да дебютира на новата арена на 15 септември в мача с Ливърпул, но тази среща бе пренесена на "Уембли", както и няколко следващи домакинства.

Забавянето се случи заради проблеми с безопасността и електросистемата.

Днес стана известно, че отборът на Маурисио Почетино при никакви обстоятелства няма да може да играе на новия стадион през тази календарна година. В най-добрия случай "шпорите" ще се преместят през януари, а напълно е възможно да изчакат до следващото лято.

"Клубът значително намали количеството работници на обекта. Отначало се премина от 4-та на 2-ра скорост, а сега се движим на празен ход. Но времето върви.

Темповете на работа намаляха, клубът се съсредоточи върху определени участъци, които трябва да бъдат завършени. По-рано клубът се опита да "среже ъгъла" на много направления, но сега всичко е различно.

Процесът изисква повече време, но в Тотнъм са наясно, че по този начин ще получат по-качествен продукт в края, отколкото при ускоряване на процеса", заяви източник от Тотнъм.

517