Моуриньо отговори на забележките на Карагър


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отговори на критиките на експерта на Sky Sports Джейми Карагър, който по-рано през седмицата посъветва нападателя Маркус Рашфорд да смени клуба.

Напомняме, че през последните десет дни такъв съвет даде не само Карагър, но и експертът от ВВС Алън Шиърър, който е убеден, че присъствието на Маркус в отбора на Жозе Моуриньо само спъва развитието на младия англичанин. Легендата е убедена, че най-доброто решение за 20-годишния нападател е да потърси друго пристанище.

Както се очакваше, тези забележки не останаха без внимание от страна на мениджъра на Манчестър Юнайтед. Португалският специалист представи своите доводи по темата, при това, подкрепяйки ги с нужните доказателства.

Според Моуриньо, Рашфорд получава достатъчно игрова практика на "Олд Трафорд".

"През сезон 2016/17 Маркус Рашфорд проведе 32 мача във Висшата лига на Англия, 11 мача в Лига Европа, три мача в Купата на Англия, още шест двубоя в Купата на Лигата и мач за Суперкупата. Всичко 53 срещи или 3 068 минути.

През сезон 2017/18 той проведе 35 мача във Висшата лига, 8 мача в Шампионска лига, пет мача в Купата на Англия, три мача в Купата на Лигата и Суперкупата на Европа. Всичко 53 срещи или 2 676 минути.

Като цяло, той под мое ръководство има 105 двубоя или 5 774 минути, включително и пет финала. За това хората, които говорят, че той не получава шанс, трябва малко да се срамуват от думите си.

В неделя сутрин мен отново ще ме подложат на критика за това, че не съм пуснал Маркус. Някои експерти са обсебени от мен, за това в неделя сутрин първата им работа е да се захванат с мен. Не е моя вината, че Маркус е наказан, но момчетата от телевизията трябва да припомнят това", заяви Моуриньо.

Напомняме, че вчера се появиха съобщения, че Маркус се чувства добре в родния си клуб и няма никакво намерение да напуска "Олд Тарфорд". Нещо повече, младият англичанин ще се бори за титулярно място в отбора на Жозе Моуриньо, независимо от сериозната конкуренция в лицето на Ромелу Лукаку.

596