Рюдигер смята Азар за втори най-добър след Меси


Н. Гавазов

Защитникът на Челси Антонио Рюдигер е на мнение, че съотборникът му Еден Азар е вторият най-добър играч в света, отстъпвайки само на Лионел Меси от Барселона. Независимо от късното връщане от отпуска, белгиецът много ярко започна новия сезон. Крилото отбеляза два гола за своя клуб във Висшата лига на Англия, а в петък се отличи и за националния отбор на Белгия в мача с Шотландия.

Що се отнася до Рюдигер, той през миналата седмица игра за Германия срещу Франция. Помолен да даде оценка на изгряващата звезда на "трикольорите" Килиан Мбапе, немецът подчерта, че французинът даже не може да се доближи до големите имена във футбола, към които принадлежи и Азар.

"Килиан Мбапе е невероятно добър играч. За да бъде спрян, трябва да се действа като един отбор, тъй като е трудно сам да се бориш с него. Но за мен най-добър играч в света е Лионел Меси, а след него Еден Азар.

Честно казано, изненадан съм от това, колко добре Челси започна новия сезон във Висшата лига на Англия, тъй като Азар и Нголо и Канте започнаха по-късно тренировки заради Мондиал 2018. Но сега те са в добра форма, това впечатлява", заяви Рюдигер.

409