Daily Mail: Белами отива в Кардиф, бягайки от мизерията в Сити


Н. Гавазов

Все повече нараства вероятността Крейг Белами да се спаси от мизерията в Манчестър Сити, като подпише с Кардиф, пише в днешния си брой Daily Mail. Ръководството на "гражданите" вече разреши на нападателя да тренира с Кардиф, след като преди това му забрани да тренира на Ийстланд. Клубът от Чемпиъншип се надява да го привлече под наем за 6 месеца, въпреки че Евертън и Фулъм също проявяват интерес към услугите на 31-годишния уелски национал. От Ливърпул на свой ред направиха запитване за бившия си нападател, но им бе отговорено, че Сити нямат намерение да преотстъпват Белами на някой от конкурентите си. По тази причина бе отхвърлен и евентуален негов трансфер в Тотнъм.

"Той наистина мисли за преместване в Кардиф.Това е лудост. Той има толкова оферти от Висшата лига. Какво се опитва да докаже? Да се надяваме, че ще дойде на себе си", заяви източник, близък до Белами.

Разривът между играча и Манчини започна още с пристигането на италианеца в Манчестер Сити. Тогава мениджърът не одобри желанието на Белами да тренира индивидуално заради травма и между двамата последва скандал. Нещата станаха още по-заплетени след загубата с 0:2 от Евертън през март - тогава в тунела се чуха обидни реплики към Манчини и основен заподозрян бе именно Белами, но това така и не бе доказано.

От администрацията на Кардиф са се свързали с Ман Сити, но не могат да се разберат с "гражданите", тъй като отказват да поемат дори част от внушителната заплата на Белами - 95 000 паунда седмично. Очакванията са до края на седмицата въпросът с уелсецът да намери своето решение.

 

107