Уилшър обяви за напускането си на Арсенал


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър обяви за решението си да напусне родния клуб  след изтичане на контракта в края на юни. През последните седмици англичанинът мислеше над предложението на "артилеристите" за нова сделка. Окончателната яснота настъпи едва след като Джак проведе среща с новия мениджър на лондончани Унай Емери.

Испанският специалист не видя в Уилшър основен играч и това предопредели решението на полузащитника. Днес окончателно стана известно, че 26-годишният футболист ще напусне Арсенал като свободен агент.

"Мога да потвърдя, че напускам Арсенал когато изтече моят контракт в края на юни. След продължителни разговори с клуба и особено след неотдавнашната среща с новия мениджър Унай Емери аз почувствах, че в мен на практика не остана друг избор, освен да приема това решение, което приемам изключително по футболни съображения.

Пресата широко освети това, че аз със своите представители в продължение на няколко месеца обсъждах новия контракт, за продължа своето пребиваване на "Емирейтс".

В процеса на тези преговори аз винаги съм възнамерявал да остана играч на Арсенал. Проведох в клуба 17 години и винаги съм чувствал себе си като част от този клуб. Моето желание остава толкова голямо, че неотдавна се съгласих на по-малко изгоден във финансово отношение договор.

Но по време на срещата с новия мениджър на мен ми бе казано, че въпреки оставането в сила на предложението за нов договор при по-лоши условия, мен ме чака по-малко игрово време, ако реша да остана.

Убеден съм, че всеки може да разбере, че на този стадий от моя живот и кариера аз съм длъжен редовно да играя за първия отбор, а след срещата с мистър Емери аз разбрах, че за мен ще е трудно да правя това в Арсенал.

Отчитайки това, пред мен не остана друг избор, освен да се обърна към други варианти, за да може моята кариера на терена да се развива. Сега ще взема нужното време, за да разгледам своите варианти и да взема решение за следващия етап от своята кариера", написа Уилшър в акаунта си в Инстаграм.

608