Джан замина на лагер - сбор


Н. Гавазов

Полузащитникът на Ливърпул Емре Джан се отправи с отбора на тренировъчен сбор в Марбеля преди финала в Шампионска лига. Напомняме, че немският национал се намира извън игра от средата на март, когато в победен мач срещу Уотфорд получи травма на гърба.

През миналата седмица Емрте премина задълбочени медицински прегледи, чиито резултати разочароваха. Играчът не получи разрешение да се присъедини към заниманията с отбора. Всичко това доведе до спекулации, че Джан окончателно е приключил с Ливърпул. Известно е, че контрактът на немеца изтича и той най-вероятно ще си тръгне от "Анфийлд".

Предположенията, че Емре спокойно ще се заеме с въпроса относно своето бъдеще обаче не се оправдаха. 24-годишният немски национал демонстрира желание да участва във финала на Шампионска лига. Както става известно от източници от клуба, Джан се е отправил с отбора за южното крайбрежие на Испания и вече на място медицинският щаб на "червените" ще реши, дали футболистът е готов за пълно натоварване.

Напомняме, че вчера Йоахим Льов обяви заявката на Бундестима за финалите на Мондиал 2018. Джан не попадна там, като според немски източници, специалистът не иска да рискува с използването на "чуплив" игра в краткосрочен турнир.

410