Пирес очаква, че Лемар ще напусне Монако през лятото


Н. Гавазов

Легендата на Арсенал Робер Пирес предсказа раздяла между атакуващия полузащитник Тома Лемар и Монако. Известно е, че Арсенал и Ливърпул се опитаха да привлекат играча през миналото лято. Интересът на първите бе продиктуван от неопределеността на ситуацията около Алексис Санчес, а вторите се опасяваха от евентуална загуба на Филипе Коутиньо.

Пирес не е уверен, че Арсенал ще се върне към темата с Лемар, но е сигурен, че 22-годишният сънародник ще играе във Висшата лига.

"Тома Лемар ще напусне Монако след Световното. Мисля, че той се нуждае от ново предизвикателство и ще е щастлив да получи опит в нова страна.

Разбра се, Арсенал бе заинтересован от него през миналата година, но не знам, дали те запазват този интерес сега, отчитайки заминаването на Арсен Венгер от поста мениджър. Но Леймар подхожда за Висшата лига", заяви Пирес.

Също така Робер предположи, че във Висшата лига може да премине друга звезда от френската Лига 1 в лицето на капитана на Олимпик Лион Набил Фекир, който активно бе свързван с Ливърпул.

"Мисля, че Лион ще има предложения за Набил Фекир през това лято. Това е много класен играч. Бърз е, силен и притежава голямо майсторство. Той съответства на профила, за добро представяне във Висшата лига на Англия и ще се изненадам, ако някой не го купи. Лион има великолепна академия, техният отбор е най-подходящ за младите играчи", завърши французинът.

 Напомняме, че по-рано Фекир опроверга за постигната договорка с Ливърпул за свой трансфер в английския клуб.

"Към момента няма никакви новини и аз съм играч на Лион. Слухове винаги ще има, но колко е голям процентът на достоверност в тях? В момента мисля само за представянето на отбора и нищо друго няма значение за мен. До края на сезона остават два мача, а ние искаме да ги проведем по най-добрия начин. Вие знаете, че Лион е клубът на моето сърце. Разбира се, че искам да играя с тях в Шампионска лига", заяви Фекир за Hit&Sport 98.4 преди няколко дни.

467