Венгер съветвал Уилшър да си търси друг клуб


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър призна, че мениджърът Арсен Венгер го е съветвал да помисли за напускане на клуба през миналото лято. През този сезон 26-годишният англичанин проведе 31 мача за "артилеристите", но само преди няколко седмици той си върна титулярното място и дори се превърна в един от лидерите на Арсенал.

Знаейки, че контрактът на Джак изтича през 2018 година, през миналото лято Венгер е предлагал на своя подчинен да си търси нов клуб. Този съвет силно е разстроил Уилшър.

"Три или четири седмици преди затваряне на трансферния прозорец той ми даде възможност да си тръгна. Аз не намерих вариант, който да ме заинтересува, в добавка, към онзи момент аз не бях истински здрав, затова реших да остана и да работя над своята форма.

Това бе честен разговор. Ние достатъчно отдавна се познаваме един друг, за да имаме искрени отношения помежду си.

Това назряваше, защото всеки знаеше, че ми остава година до договора, а преди това бях под наем, получих травма там, аз наистина нямах място в плановете му.

Той ми каза: "Ще съм честен с теб, в дадения момент ние не възнамеряваме да ти предлагаме контракт, затова можеш да си тръгнеш, ако успееш да си намериш контракт някъде. Разбира се, не бях щастлив от това нещо, но в същото време бях доволен от неговата честност", заяви Уилшър.

 

146