Преговорите за продажбата на Нюкасъл се провалиха


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Рафа Бенитес рискува да остане без трансферен бюджет за януари, след като преговорите за продажбата на клуба завършиха с провал. През последните месеци собственикът на "свраките" Майк Ашли водеше преговори с финансиста Аманда Стейли, която представлява интересите на инвестиционен фонд от Близкия Изток.

Майк бе забелязан да обядва с Аманда, което накара пресата да избърза да съобщи, че в преговорите е настъпил пробив. Сега става ясно, че страните така и не са успели да съгласуват стойността на клуба от "Сейнт Джеймсис Парк".

Ашли е поискал над 350 милиона паунда за клуба, който закупи през 2007 година за 134 милиона паунда. В същото време Аманда отказа да подобри офертата от 250 милиона паунда. В края на краищата по инициатива на Майк преговорите окончателно бяха прекратени. Клубът обаче остава за продажба и Ашли очаква други инвеститори.

"Сделката и дори продължаването на преговорите с Аманда се оказаха невъзможни. Опитът за постигане на компромис бяха загуба на време", съобщи източник, близък до Ашли.

 

127