Бенитес: Нюкасъл трябва да бъде в топ 8


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес заяви, че може да превърне своя отбор в претендент за попадане в евротурнирите, ако успее да спаси тима от изпадане и след това получи нужните инвестиции. Напомняме, че в момента "свраките" се намират на прага на смяна на собственика и бъдещето на клуба е обвито в неясност. Испанският мениджър искрено вярва, че Нюкасъл е способен задълго да се намести в топ 8 и да бъде по-голям фактор в английския футбол.

"Мисля, че този клуб има огромен потенциал. Ако сега и през януари направим нужните неща, ние ще останем във Висшата лига. Нюкасъл е един от отборите, които трябва да бъдат в топ 8, ако погледнете таблицата и размера на другите отбори. Но трябва да се убедим, че разбираме, колко определящ е този период за нас.

На какво подсилване разчитам аз? Това зависи от редица фактори. Знам, че понякога имаш цел, а не можеш да я получиш. Ние трябва да се постараем да укрепим три-четири позиции. Мисля, че трансферният прозорец ще се развие позитивни за нас", заяви Бенитес.

 

201