Нюкасъл е близо до собственика


Н. Гавазов

Собственикът на Нюкасъл Майкъл Ашли извърши пробив в преговорите с финансиста Аманда Стейвли за продажба на клуба. Както е известно, 44-годишната дама се намира в тесен контакт със "свраките" от няколко седмици, но едва през миналата седмица тя успя за първи път лично да се срещне с Ашли, провеждайки разговори в един от ресторантите на Лондон.

Подробности не се съобщават, само се уточнява, че срещата е дала импулс в преговорите. Очаква се, че Майк, който закупи клуба през 2007 година за 133 милиона паунда, ще приеме последната оферта на Аманда. Босът е загубил всякакъв интерес към клуба и не желае да харчи пари за нови играчи през зимата.

Вероятната сделка едва ли ще бъде затворена до февруари 2018 година, тъй като потенциалният собственик ще трябва да премине през редица процедури, преди Висшата лига да одобри смяната на собственика на Нюкасъл.

Напомняме, че Стейвли не възнамерява лично да става нов собственик на клуба. Аманда само представлява интересите на мощния инвестиционен фонд PCP Capital Partners, който има достъп до грамадно състояние в Близкия Изток.

 

129