Арсенал разработва план за живот след Венгер


Н. Гавазов

Привличането на главния скаут на Борусия Дортмунд Свен Мислинтат е част от плана на Арсенал за живот след заминаването на Арсен Венгер. Това твърди известният английски журналист Крис Уитли, който неофициално се води за гласа на клуба от "Емиерейтс" и много често със своите материали изпраща сигнали на клубната управа към феновете на "артилеристите".

Според Уитли, спортният директор на Барселона Раул Санлехи ще премине в Арсенал и ще заеме длъжността на Дик Лоу, който неотдавна напусна клуба. Според журналиста, неотдавнашното пътуване на Санлехи до Лондон не е свързано само с трансфера на Месут Йозил в Барселона, но и с договаряне на личния си договор.

Бившият скаут на Лестър Бен Ригълсуърт, който през февруари миналата година дойде в Арсенал, тясно ще работи с Мислинтат и на практика ще бъде негова дясна ръка.

Очаква се също така Йенс Леман да замени треньора в първия отбор Боро Приморац, който ще напусне клуба.

След всички тези промени се очаква клубната управа да започне работа и по намиране на наследник на Арсен Венгер. Това най-вероятно ще се случи през лятото, като бъдещият мениджър ще бъде много близо до отбора през следващия сезон. Няма да е изненадващо, дори новият наставник неофициално да присъства на тренировките и на някои мачове на отбора, така че преходът от предаването на управлението на отбора да стане плавно и да се избегне деморализация на играчите от оттеглянето на Венгер.

Що се отнася до Арсен, той ще остане свързан с Арсенал под формата на консултант. Към момента не се предвижда Венгер да се нагърби и с ролята на посланик на клуба, което предполага, че французинът ще бъде близо до отбора.

 

98