Сити готви 60 милиона за Санчес


Н. Гавазов

Манчестър Сити се готви да завърши трансфера на левия защитник на Монако Бенжамен Менди, след което ще се заеме с въпроса по привличането на нападателя на Арсенал Алексис Санчес. Напомняме, че в момента "гражданите" се намират в САЩ, където предстои да се срещнат с Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм. Според слуховете, Хосеп Гуардиола е поставил задача на мениджмънта на клуба да подпише с 22-годишния французин до края на турнето. Към момента е известно, че за да стане факт сделката, остава да се изчистят някои второстепенни детайли, включително и медицинските изследвания.

След като бъде завършен трансферът, Сити възнамерява отново да насочи усилията си по отношение на привличането на Санчес, който по-рано даде ясно да се разбере, че желае да се състезава в по-амбициозен клуб.

В същото време на "Етихад" осъзнават, че трудно ще закупят Алекс. Арсенал не желае да се разделя със звездата си, а още по-малко да даде лидера си на конкурент. Но желанието на чилиеца и това, че контрактът на играча изтича след 12 месеца дават голям шанс за осъществяване на трансфера.

Според съобщения от последните часове, Сити възнамерява да предложи 60 милиона паунда за Алекис, с които да убеди Арсенал да се раздели със звездата си.

 

235