Клоп: Вече работим по подсилването на отбора


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че клубът вече води преговори с потенциални нови попълнения. В случай на победа над Мидълзбро в неделя "червените" ще си гарантират връщане в Шампионска лига, където за последно играха през сезон 2014/15.

Благодарение на това мърсисайдският клуб ще повиши своята привлекателност и ще получи допълнителни финанси за укрепване на състава. Клоп призна, че вече се води работа в това направление.

"Не може да се каже, че в света е пълно с играчи, които незабавно ще ни направят по-силни. Очевидно е, че тяхното количество е много ограничено. Но ние вече разговаряме с тях. Ние наистина имаме добър отбор, когато първите 11, 12, 13, 14 играчи са в строя. Но трябва да се подсилим, защото нашите конкуренти и сега са много силни, а те ще станат още по-силни", заяви Клоп.

"Има ред причини, защо Шампионска лига е великолепно съревнование. Там можеш да спечелиш много пари - пари, които нямахме през миналата година. Това е много интересно, но и така се чувстваме отлично. Ние сме клуб без финансови проблеми, а у нас има пари за харчене. Но трябва да се помисли преди да се похарчи и именно с това сме заети сега", каза още немецът.

 

154