Арсенал – Линкълн: Приказката за гостите ще приключи


Н. Гавазов

Арсенал - Линкълн Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 11.03.2017г.
Час: 19:30
Съдия: Антъни Тейлър

Намиращият се в тежка криза Арсенал се изправя за ФА Къп срещу намиращия се в петото ниво на английския футбол Линкълн. "Артилеристите" вече отпаднаха от Шампионската лига по крайно разочароващ за привържениците начин, а ситуацията в първенството също не е положителна. Гостите от своя страна са лидери в своята дивизия и са на път да спечелят промоция за Лига 2, така че ще започнат срещата с приповдигнато настроение и без нужда от напрежение.

Лондончани трябваше да изтърпят тежки два месеца, в които загубиха шансове да се борят за титлата във Висшата лига, а дори мястото им в Топ 4 е вече поставено под въпрос. Арсенал допусна поражение в дербито с Ливърпул миналата седмица и така беше изместен от "мърсисайдци" на 4-то място с разлика от 2 точки. За капак дойде и отпадането от Байерн Мюнхен с общ резултат 10:2, което допълнително увеличава напрежението в клуба и поражда дискусии около бъдещето на Арсен Венгер на мениджърския пост. Санти Касорла, Дебюши и Елнени все още са с травми, а Дани Уелбек и Алекс Айоби също имат здравословни проблеми и се очаква да не вземат участие. Едва ли ще видим голяма част от титулярите в този четвъртфинален сблъсък, така че вероятно на Алексис Санчес, Йозил, Шкодран Мустафи, Кошчелни, Белерин, Гранит Джака и Начо Монреал ще им бъде дадена почивка.

Линкълн се намира в добра серия от 10 мача без поражение и само 5 допуснати гола в този период. Гостите държат първото място, но разликата пред преследвачите Форест Грийн и Транмиър е само 6 точки, а до края на сезона остават 12 кръга, така че нищо не е решено в 5-то ниво на английския футбол. Скромният тим достигна до тази фаза на ФА Къп след отстраняването на Гуизли, Олтринкам, Олдхам Атлетик, втородивизионните Ипсуич и Брайтън, както и на елитния Бърнли, така че не можем да говорим само за късмет при прогреса на отбора в турнира. Няма индикации за контузени играчи при Линкълн, така че мениджърът Дани Коули ще може да използва най-доброто си.

Тази среща идва в идеален момент за Арсенал, който може да се поуспокои малко след последните лоши резултати. Колкото и да е тежко положението за лондончани - те все пак са елитен тим, а срещу тях е съперник с много по-малка класа и възможности, така че всичко по-различно от убедителна победа ще е провал за "артилеристите". Линкълн няма какво да губи тази събота и единствено може да спечели и да излезе на терена да се забавлява. Трудно бихме прогнозирали нещо по-различно от успех за Арсенал, дори и да се подценят гостите и да видим голяма част от резервите на Венгер.

Прогноза: Арсенал - Линкълн 3:0

 


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

11 февруари Арсенал - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
15 февруари Байерн Мюнхен - Арсенал 5:1 (Шампионска лига)
20 февруари Сътън Юнайтед - Арсенал 0:2 (ФА Къп)
04 март Ливърпул - Арсенал 3:1 (Висша лига)
07 март Арсенал - Байерн Мюнхен 1:5 (Шампионска лига)

Линкълн Сити:

21 февруари Норт Ферибай Юнайтед - Линкълн Сити 0:1 (Национална лига)
25 февруари Борхем Юнайтед - Линкълн Сити 0:2 (ФА Трофи)
28 февруари Линкълн Сити - Йорк Сити 1:1 (Национална лига)
04 март Олдършот Таун - Линкълн Сити 0:0 (Национална лига)
07 март Брейнтрий Таун - Линкълн Сити 0:4 (Национална лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Линкълн Сити

26 срещи
13 победи за Арсенал
7 равенства
6 победи за Линкълн Сити
Голова Разлика: 57:42 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
181