Уест Бромич – Борнемут: Домакините няма да сбъркат


Н. Гавазов

Уест Бромич - Борнемут
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 25.02.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Неудобният Уест Бромич посреща намиращият се в криза Борнемут в двубой от съботната програма от мачове за Висшата лига. Домакините са все още в горната половина на таблицата и със стабилната си игра не дават признаци за смъкване, докато гостите са на 6 точки от зоната на изпадащите и трябва да започнат да мислят за оставането си в елита.

"Дроздовете" записаха по две победи и две равенства в последните си 4 мача от първенството и очаквано двата успеха бяха на свой терен. Отборът вече отпадна от ФА Къп, така че за играчите се появи почивка от 2 седмици, които ще им позволи по-голяма свежест и съсредоточаване изцяло към Висшата лига. Тони Пюлис няма особени притеснения за състава си, след като единственият под въпрос за срещата е Брендън Галоуей и по този начин ще започне с най-доброто си. Едва ли ще видим някакви изненади, такa че можем да очакваме атаката да се води от голмайстора Рондон, който ще бъде подпомаган от Шадли, Мат Филипс и може би Джеймс Морисън. Джони Еванс е вече напълно готов за 90 минути и ще застане в центъра на защитата заедно Гарет Макаули.

Борнемут не е вкусвал победата във вече 6 кръга от първенството и само с една точка в този период е на 14-та позиция близо до зоната на изпадащите. "Черешките" отпаднаха и безславно във ФА Къп с 3:0 от Милуoл, така че негативната серия от неуспехи се увеличава, а играта на тима показва сериозен регрес. Една от причините може да се търси в отсъствието на голмайстора Калъм Уилсън, който и този уикенд е с контузия, а Афобе е на приливи и отливи и не може да замести качествено английският нападател. Другите извън терените са Федеричи, Саймън Френсис и Джак Уилшър, макар че за последния има шанс да бъде вдигнат за гостуването.

Уест Бромич е изключително корав домакин и ще търси да продължи положителното представяне пред своя публика с успех над колеблив съперник. Борнемут е наясно, че трудно би стигнал до 3-те точки и по-скоро ще разчита на здрава защита и единоборства, с които да избута поне до равен. "Дроздовете" обаче са опасен тим, който умее да се възползва от слабостите на противниковите отбори, така че няма да е лесно на гостите във визитата.

Прогноза: Уест Бромич - Борнемут 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
112