Евертън – Съндърланд: Лесна победа за карамелите


Н. Гавазов

Евертън - Съндърланд
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 25.02.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел


Евертън посреща намиращият се в тежка криза Съндърланд в съботната програма от мачове за 26-я кръг на Висшата лига. Състоянието на двата състава е коренно различно - домакините са в горната половина на таблицата и като цяло играта им е стабилна, докато "черните котки" са на дъното в тежка борба за елитния си статут.

"Карамелите" са в страхотна форма в първенството с 8 мача без поражение и след 5 победи в този период продължават да държат 7-то място на 7 точки от 6-я Манчестър Юнайтед. Негативното за Евертън е отпадането във ФА Къп, но привържениците могат да преглътнат подобна грешна стъпка за сметка на доброто представяне във Висшата лига. Продължават да лекуват травми Яник Боласие, Доминик Калвърт-Люис и Бешич, а Матю Пенингтън все още не е кондиционно готов и също може би ще пропусне срещата. По-важното за "карамелите" е потвърждението на Роналд Куман, че Кевин Миралас, Джеймс Маккарти и Лукаку са физически годни да започнат двубоя.

Интересното при Съндърладн са последните 3 резултата, които са по една победа, загуба и реми. Това позволи на "черните котки" да не бъдат поставени изцяло в ролята на аутсайдери и да запазят шансовете си за оцеляване, тъй като спасението е само на 2 точки разстояние. Дейвид Мойс все още изпитва затруднения със състава си, след като в лазарета са Пади Макнеър, Лий Катърмоу, Дънкан Уатмор, Ян Кирхоф и Виктор Аничебе, а Джилободжи е наказан. Джордан Пикфорд и Джак Родуел пък са близо до завръщане в игра, но до последно ще се решава дали да се разчита на тях.

Безспорен фаворит в двубоя е Евертън, така че на "Гудисън парк" и точката ще е огромен успех за Съндърланд. Можем да очакваме затворен и дефанзивен стил на игра от страна на "черните котки", които ще се опитат да повторят здравата битка, с която достигнаха до равенства с Тотнъм и Ливърпул. Куман обаче едва ли ще позволи подценяване и прогнозираме при пълна мотивация "карамелите" да нямт проблеми със съперника.

Прогноза: Евертън - Съндърланд 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
185