Палас – Мидълзбро: Боро ще остави домакините в зоната на изпадащите


Н. Гавазов

Кристъл Палас - Мидълзбро
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 25.02.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Робърт Мадли


Важен сблъсък в борбата за оцеляване ще е срещата в 26-я кръг на Висшата лига между Кристъл Палас и Мидълзбро. "Орлите" се намират на предпоследно място в таблицата само на 3 точки от своя съперник и при успех ще успеят да се изкачат над зоната на изпадащите, а за гостите ще е достатъчна и точката от това гостуване.

Домакините така и не успяват да намерят правилната си игра под ръководството на Сам Алърдайс и логично след само една победа в предишните 11 кръга са под чертата. Кристъл Палас дори трудно стига до гол и от последните 5 мача единствено при триумфа над Борнемут противниковата врата беше разпечатана. Положителното за тима е периода от 2 седмици, в които "орлите" нямаха двубои, което ще им позволи да започнат по-свежи и евентуално да възстановят някой от лазарета. Здравословните състояния на Джонатан Бентеке, Конър Уикам, Бакари Сако и Папе Суаре обаче са достатъчно лоши, за да не могат да вземат участие, но Сам Алърдайс ще се надява Стив Манданда, Скот Дан, Фламини и Лоик Реми да се завърнат в игра.

Мидълзбро също не се намира в кой знае какво по-добро състояние, но поне Каранка държи тима си над зоната на изпадащите. Боро не е виждал 3-те точки в първенството от 8 кръга насам, но в последните 5 мача от всички турнири е допуснал само една загуба при гостуване на Тотнъм и спечели на два пъти за ФА Къп. Антонио Бараган е голямата липса за гостите, а допълнително Калъм Чембърс и Джордж Френд може да се окажат извън състава, заради проблеми с контузии.

Първата среща между двата тима завърши с изненадваща победа за Кристъл Палас, но тогава лондончани изглеждаха по-стабилни в изявите си. Мидълзбро пък разчита предимно на домакините си мачове, като в последните си 11 визити не успява да излезе победител. "Орлите" ще гонят съвсем очаквано 3-те точки и може би имат леко предимство с оглед подкрепата на привържениците си, но пък Боро няма да се предаде и можем да очакваме от гостите битка до самия край поне за равен.

Прогноза: Кристъл Палас - Мидълзбро 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
181