Суонзи – Лестър: Шампионите отново ще разочароват


Н. Гавазов

Суонзи - Лестър
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 12.02.2017г.
Час: 18:00
Съдия: Джонатън Мос


Суонзи и Лестър излизат един срещу друг в 25-я кръг на Висшата лига в двубой, който има голямо значение за изпадането. И двата отбора са с равни точки извън зоната на изпадащите, но преднината пред последните трима е твърде минимална и можем да видим ново пренареждане на дъното в края на уикенда.

"Лебедите" спечелиха на два пъти в предишните 3 срещи, а поражението дойде срещу гранда Манчестър Сити и то в последните минути. Това показа, че Суонзи се надига и започва да се превръща в неудобен за преодоляване тим и само времето ще покаже дали това няма да е моментен импулс. Джеферсон Монтеро ще му трябва още време, за да се възстанови от контузия и заедно с Ки Сунг-Йонг и Леон Бритън няма да попадне в групата за мача. Джордан Аю вече се завърна от Купата на африканските нации, но Пол Клемент може да не го пусне веднага сред титулярите и по-скоро ще го остави на резервната скамейка.

Лестър прекъсна серията си от 5 мача без успех преди дни, след като успя да елиминира в продълженията за ФА Къп Дарби Каунти. Раниери даде почивка на голяма част от своите ключови играчи, така че умора едва ли ще се види в отбора. Разбира се, привържениците най-вероятно ги притеснява повече представянето във Висшата лига, където техните любимци не са вкарвали гол от началото на календарната година. С цели 4 загуби и само едно реми нищо чудно, че шампионите са само на точка от зоната на изпадащите и са принудени да се борят за оставането си в елита. "Лисиците" нямат контузени или наказани играчи, така че Раниери ще може да използва всичките си футболисти като изключим искащият да напусне клуба Леонардо Улоа.

Интересен мач ни очаква, след който можем да видим сензационно шампиона на Англия в зоната на изпадащите. Суонзи показва подобрение в играта, докато Лестър е на другия полюс и все повече разочарова в първенството. "Лисиците" обаче ще трябва осъзнаят, че оцеляването е под въпрос и ще се наложи да се борят за всяка една точка.

Прогноза: Суонзи - Лестър 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
330