Евертън – Борнемут: Спокойна победа за домакините


Н. Гавазов

Евертън - Борнемут
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 04.02.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

Евертън приема изпитващия проблеми в последно време Борнемут на своя "Гудисън парк" в мач от 24-я кръг на Висшата лига. Моментната форма и на двата състава е коренно различна и съвсем нормално "карамелите" са считани за фаворит в срещата.
Домакините в последните си 6 кръга направиха 4 победи и 2 равенства, което ги постави на 7-мо място в таблицата и на 5 точки от 6-я Манчестър Юнайтед. Единственото, което помрачава този успешен период е отпадането от ФА Къп, но едва ли някой в клуба прави трагедии от това.

Яник Боласие, Доминик Калвърт-Люин, Бешич и Пенингтън няма да са на разположение на Роналд Куман, макар че за последния има малък шанс да го видим сред резервите. Новото попълнение Морган Шнайдерлин вече направи пълни 90 минути за отбора и се очаква да започне титуляр в полузащитата заедно със завърналия се от Купата на африканските нации Идриса Гай. Едва ли ще видим някакви промени в тактически план от страна на Евертън и отново ще се разчита в преден план на головия нюх на Лукаку.

Борнемут продължава със серията си от 5 мача без победа, а поражението на свой терен от Кристъл Палас преди дни показа, че треньорският щаб трябва да вземе мерки. Засега дистанцията от зоната на изпадащите е 7 точки, но "черешките" не трябва да се успокояват за оставането си в елита в такъв етап от сезона. Еди Хау няма много отсъстващи и единствено Чарли Даниелс и Калъм Уилсън са извън игра, но липсата на последния е огромен удар за скромния тим, тъй като е основният голмайстор в отбора. По този начин нападението ще се води от непостоянния в изявите си Афобе, който ще е подпомаган от Станислас, Джошуа Кинг и Джак Уилшър.

Няма да е изненада, ако видим по-активен Евертън срещу организирания предимно в защита Борнемут. Гостите ще са доволни и на точката, но евентуално реми обаче едва ли ще се хареса на Роналд Куман, който ще иска от играчите си задължителна победа.

Прогноза: Евертън - Борнемут 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
182