Палас – Съндърланд: Лондончани ще са победителя в битката между изпадащите


Н. Гавазов

Кристъл Палас - Съндърланд
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 04.02.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър

Настоящият 24-ти кръг на Висшаа лига ни предоставя сблъсък между борещите се за оцеляването Кристъл Палас и Съндърланд. Преди дни и двата отбора направиха положителни резултати в първенството, но въпреки това продължават да се намират в зоната на изпадащите.

Домакините успяха в гостуване на Борнемут да вземат скъпоценни 3 точки, но това не им позволи да се измъкнат от последните трима, заради успехът на Суонзи и така спасителният бряг остана на 2 точки. Въпреки това, Сам Алърдайс може да бъде доволен от своите футболисти, които проведоха изненадващо добър мач и прекъснаха серията си от 8 мача без победа, а сега пред своя публика лондончани имат идеалната възможност да се възползват от импулса в играта на тима. Хубавите новини за Кристъл Палас продължават, тъй като единствено Папе Суаре, Джонатан Бентеке и Конър Уикам са с контузии, които не им позволяват да вземат участие. Състоянията на Стив Манданда и Шлуп се подобряват и можем да ги видим в игра още в този кръг, а новите попълнения Мамаду Сако и Лука Миливоевич се очаква да направят дебют.

Съндърланд постигна изненадващо нулево реми в средата на седмицата срещу Тотнъм, но отборът е все още на дъното и има нужда от победи, за да се измъкне от последното място. Предстоящият сблъсък е идеален момент да се направи важна крачка към спасението, защото противникът е само с 3 точки преднина, а евентуален провал може би ще предреши съдбата на тима, колкото и много мачове да има до края на сезона. Задачата се усложнява допълнително и с множеството контузии на Пади Макнеър, Лий Катърмоу, Дънкан Уатмор, Ян Кирхоф, Джордан Пикфорд и Виктор Аничебе, а Джилободжи пък изтърпява наказание.

Можем да очакваме здрав двубой с много борба и интрига през всичките 90 минути, а по-мотивираният отбор ще успее да се възползва от шансовете си за гол. Прогнозираме този тим да е Кристъл Палас, който има на своя страна домакинската подкрепа, по-малко проблеми със състава и повишена атмосфера в клуба след победата преди дни.

Прогноза: Кристъл Палас - Съндърланд 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
130