Тотнъм – Мидълзбро: Няма да стигнат силите на Боро


Н. Гавазов

Тотнъм - Мидълзбро
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 04.02.2017г.
Час: 19:30
Съдия: Марк Клатънбърг

В последните двубой от съботната програма на 24-я кръг на Висшата лига се изправят един срещу друг Тотнъм и Мидълзбро. "Шпорите" са на второ място в таблицата в преследване на титлата, докато новаците можем да считаме за участващи в битката за оцеляване.

Лондончани в последните два кръга записаха две равенства и докато хиксът при гостуването на Манчестър Сити се счита за успешен резултат - то нулевото реми с последния Съндърланд си е отвсякъде провал. Така Тотнъм пропусна да застане еднолично на втората позиция и да се приближи на 7 точки от лидера Челси. Сега пред Почетино не остава нищо друго освен да гони задължително победата и да притесни още повече градския си съперник. Проблем за домакините продължава да е защитата, тъй като с травми са Дани Роуз, Кийран Трипиър и Ян Вертонген, а освен тях извън игра са още Ерик Ламела, Н‘Куду и може би Сон Хьонг-Мин.

Мидълзбро във вече 6 кръга не е вкусвал триумфа, което приближи новаците само на 2 точки от зоната на изпадащите. Боро досега не бяха включени активно в битката за оцеляване, но може би сега е време отборът да започне да печели точки, за да не си усложни кампанията в края на сезона. Джордж Френд и Калъм Чембърс няма да могат отново да се възстановят за срещата, но положително е подобрението при Гастон Родригес, който има шанс да бъде включен в групата за мача.

Тотнъм има втора поредна идеална възможност да се откъсне от Арсенал, както и да приближи първенеца Челси. Мидълзбро играе не лош футбол, но непостоянството пречи на отбора да покаже най-доброто си и да се изкачи към средата на таблицата. "Шпорите" са с 9 поредни успеха на своя стадион, а новаците имат само една единствена победа при визити и съвсем логично е домакините да надделеят категорично.

Прогноза: Тотнъм - Мидълзбро 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

08 януари Тотнъм - Астън Вила 2:0 (ФА Къп)
14 януари Тотнъм - Уест Бромич 4:0 (Висша лига)
21 януари Манчестър Сити - Тотнъм 2:2 (Висша лига)
28 януари Тотнъм - Уикъмб 4:3 (ФА Къп)
31 януари Съндърланд - Тотнъм 0:0 (Висша лига)

Мидълзбро:

08 януари Мидълзбро - Шефилд Уензди 3:0 (ФА Къп)
14 януари Уотфорд - Мидълзбро 0:0 (Висша лига)
21 януари Мидълзбро - Уест Хем 1:3 (Висша лига)
28 януари Мидълзбро - Акрингтън Стенли 1:0 (ФА Къп)
31 януари Мидълзбро - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Мидълзбро

92 срещи
34 победи за Тотнъм
24 равенства
34 победи за Мидълзбро
Голова Разлика: 148:143 за Мидълзбро

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
193