Уест Хем – Кристъл Палас: Лондонско дерби в долната половина


Н. Гавазов

Уест Хем - Кристъл Палас
Стадион: "Лондон Стейдиъм", Лондон
Дата: 14.01.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик

Този 21-ви кръг на Висшата лига ни предоставя лондонско дерби между тимовете на Уест Хем и Кристъл Палас. И двата отбора се намират в долната половина на таблицата и определено не отговарят на очакванията на привържениците, а една евентуална победа в подобен градски сблъсък може да донесе психологически ползи.

При "чуковете" положението е по-сериозно, тъй като амбициите на клуба преди началото на сезона бяха големи и се заговори за борба за евротурнирите, но вместо това кампанията започва да изглежда обречена и провалена още в средата си. Уест Хем е в серия от 3 поредни поражения във всички турнири без отбелязан гол, а отпадането от ФА Къп от Манчестър Сити с 5:0 на "Олимпийския стадион" миналата седмица допълнително влоши атмосферата в съблекалнята. По този начин единственият начин за мачове в Европа догодина се изплъзна, тъй като с 13-та си позиция в таблицата това няма как да стане през първенството. Славен Билич освен от игрови проблеми - страда и от кадрови такива, тъй като в лазарета са Гьокхан Торе, Диафра Сако, Масуаку, Алваро Арбелоа, Оксфорд, Сам Байрам и Микаел Антонио, макар че за последните трима има шанс за игра, а с националните си отбори са Койоте и Андре Аю. Бъдещето на Дмитри Пайе при лондончани е неясно, което оставя звездата на тима извън състава, докато не се изясни ситуацията с него.

Кристъл Палас назначи Сам Алардайс за мениджър на тима, но засега това не носи положителни резултати и може би трябва време, за да се подобри представянето. "Орлите" са без победа във вече 7 мача от всички турнири, което ги поставя само на точка над зоната на изпадащите и оставането в елита не изглежда толкова сигурно. При гостите също има множество от липсващи играчи в лицето на Папе Суаре, Джонатан Бентеке, Конър Уикам, Стив Манданда, Заха и Бакари Сако, а до последно ще се решава за Кристиан Бентеке, Джеймс Макартър, Хенеси и Скот Дан.

Малко лондонско дерби, в което едва ли ще видим футбол от висока класа с оглед ограничените откъм футболисти състави, но поне атмосферата около подобен сблъсък остава. Кристъл Палас най-вероятно ще се затвори и ще разчита на контраатаки, докато от Уест Хем ще се очаква да води играта и да търси първи попадение, но не е ясно доколко това е възможно от домакините. Повече единоборства и тактическо надлъгване, което ще доведе до малко положения и попадения.

Прогноза: Уест Хем - Кристъл Палас 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
111