Уотфорд – Мидълзбро: Важна среща и за двата тима


Н. Гавазов

Уотфорд - Мидълзбро
Стадион: "Викаридж Роуд", Уотфорд
Дата: 14.01.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатън Мос

Уотфорд и Мидълзбро са противопоставени един срещу друг според съботната програма на 21-я кръг на Висшата лига. И двата отбора се намират в долната половина на таблицата с не дотам успешни игри в последно време в първенството.

Домакините след доброто начало на кампанията изпаднаха в лека криза, което доведе до 5 мача без победа и съответно регрес в класирането. Тази суша беше прекъсната миналата седмица, когато за ФА къп беше отстранен с 2:0 втородивизионният Бъртан. Разбира се, класата на борещият се оставане в Чемпиъншип не отговаря на тази на тимовете от елита, така че "стършелите" не бива да се успокояват кой знае колко. Една от причините за спада безспорно са многото контузии и този уикенд Уотфорд ще е без Адриан Мариапа, Роберто Перейра, Даръл Янмаат, Бехрами, Исаак Съксес, Амрабат, както и играещият за националния си отбор Гидора. Здравословни проблеми имат още и Еурелио Гомеш, Холебас, Цунига, Стефано Окака и Крейг Каткарт.

Мидълзбро не затвърди прогнозите на специалистите преди сезона, че от новаците ще е най-напред в класирането и ще избегне директна битка за оцеляването. Като цяло Боро държи дистанция от 4 точки от зоната на изпадащите и елитния статут не е сериозно застрашен на този етап, но определено привържениците са очаквали малко повече. Гостите в първенството нямат успех във вече 3 кръга, в които отбелязаха само едно попадение и стигнаха само до една точка. Добро беше представянето миналата седмица във ФА Къп, когато Мидълзбро елиминира без проблеми Шефилд Уензди. Каранка няма да може разчита на Антонио Бараган, Гастон Рамирес и Даниел Аяла, а под въпрос остават Виктор Фишер и Джеймс Хъсбанд.

Непредсказуем двубой, в който и най-малката грешка може да се окаже решаваща за крайният изход на мача. Едва ли някой двата състава ще избухне със страхотен футбол, така че прогнозираме подялба на точките.

Прогноза: Уотфорд - Мидълзбро 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
121