Хъл – Борнемут: Домакините няма да могат да се противопоставят


Н. Гавазов

Хъл Сити - Борнемут
Стадион: "КСОМ Стейдиъм", Хъл
Дата: 14.01.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън


Намиращият се в изключително тежка криза Хъл посреща в 21-я кръг на Висшата лига радващия се на чудесен сезон Борнемут. Домакините са на дъното на класирането с все по-тежко състояние, докато гостите с много добра игра са далеч от зоната на изпадащите и все повече изненадват с представянето си.

"Тигрите" започнаха добре кампанията, но след това ситуацията в клуба си оказа влияние и отборът се превръща в аутсайдерът на първенството. Разстоянията от спасителния бряг е само 3 точки, но и това изглежда твърде много за тима. Хъл няма успех във Висшата лига във вече 9 срещи, а единственото утешение е продължаването напред за ФА Къп, което обаче едва ли топли кой знае колко привържениците.

Допълнителен минус е и напускането на Майк Фелън, а като прибавим и състоянието на играчите - задачата на домакините за оцеляване става невъзможна. "Тигрите" са без Маркус Хенриксън, Одубайо, Грег Люер, Уил Кийн, Алекс Брус, Елмохамеди и Мбокани, а сериозно под въпрос са още Джейк Ливърмор, Ленихан, Алън Макгрегър, Сам Клукас, Къртис Дейвис, Майкъл Доусън, Диоманде и Джош Таймън.

За Борнемут беше много важно във втория си сезон във Висшата лига да не допуска директна борба за оцеляването и това се изпълнява засега идеално. "Черешките" покават стабилна игра и по-скоро ще се борят за място в горната половина на таблицата, отколкото за елитния си статут. Гостите допуснаха тежко отпадане във ФА Къп срещи Милуел, но трябва да отбележим, че Еди Хау даде почивка на част от ключовите си футболисти. Поради най-различни причини скромният тим ще е без Люис Кук, Марк Пюх, Саймън Франсис и Макс Градел, а има колебания относно Райън Фрейзър и Марк Уилсън.

Хъл въпреки проблемите си показва характер и се опитва максимално да затрудни съперниците си, но все пак няма как да не окажат влияние малкото опции, умората, неяснотата около клуба и липсата на силна фигура, която да поведе отбора. Борнемут от своя страна също ще е без някои футболисти, но поне беше дадена почивка на част от титулярите в двубоя за ФА Къп. "Черешките" вече победиха категорично преди две седмици друг тим от зоната на изпадащите и очакваме това да се повтори и този кръг.

Прогноза: Хъл - Борнемут 0:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
172