Бърнли – Саутхемптън: Гостите излизат изтощени и с малко опции


Н. Гавазов

Бърнли - Саутхемптън
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 14.01.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Пол Тиърни

Бърнли посреща този уикенд в идеален момент Саутхемптън в среща от съботната програма на Висшата лига. Домакините засега държат комфортна дистанция от зоната на изпадащите и са с ясното намерение това да остане така, докато "светците" гравитират около средата на таблицата.

Новаците показват здрав характер в мачовете пред своя публика и благодарение на атмосферата на "Търф Мур" са далеч от директната борба за оцеляване. В гостуванията нещата са много по-различни в срещите навън, но това на този етап за скромния тим няма значение, ако се компенсира при домакинствата. Бърнли е без Патрик Бамфорд, а с проблеми са още и Джордж Бойд, Гудмундсон, Джон Фланаган, Скот Арфийлд и Ашли Барнс, но при тях ситуацията не е толкова тежка.

Саутхемптън в рамките на няколко дни имаше два двубоя извън Висшата лига - едно реми и съответно преиграване за ФА Къп срещу втородивизионния Норич, както и много важен полуфинален сблъсък с Ливърпул за Купата на Англия. Първата среща на "Сейнт Мери" завърши с ценна победа с 1:0 за "светците" и сега ги очаква тежък реванш на "Анфийлд". Въпреки положителните игри за купите, гостите не трябва да пренебрегват първенството, където са в серия от 3 поредни загуби. Допълнителни затруднения ще са липсите на Джереми Пиед, Мат Таргет, Джейк Хескет, Чарли Остин, Софиан Буфал, Флорин Гардош и Жосе Фонте, а под въпрос са още Шон Дейвис, Алекс Маккарти и Жорди Класи.

Кадрово състоянието на Бърнли не е колко блестящо, но със сигурност е много по-добро от това на съперника. При Саутхемптън няма как да не се е повишило настроението след първата победа на полуфинала за Купата на Англия срещу Ливърпул, но пък и умората би трябвало да се е увеличила, особено след липсата на не малък брой играчи. Новаците вече показаха, че могат да надделеят над всеки пред своя публика, а какъв по-идеален момент от този да се възползват от кадровото състояние на "светците".

Прогноза: Бърнли - Саутхемптън 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
124