Евертън - Саутхемптън: Домакините са фаворити


Н. Гавазов

Евертън - Саутхемптън
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 02.01.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд

Евертън приема Саутхемптън в рамките на 20-я кръг на Висшата лига на Англия. Роналд Куман отново ще се сражава с бившия си отбор, но този път на "Гудисън Парк". Ще могат ли "карамелите" да вземат реванш за загубата през есента или "светците" ще прекъснат серията си от две поредни загуби? Това са въпросите в този мач, който се очертава да бъде много любопитен и дава добри възможности за почитателите на залозите.

Евертън нямаше загуба на "Гудисън Парк" от март до декември, но тази серия бе прекъсната от Ливърпул, с решаващ гол на Садио Мане в добавеното време. Можем да кажем, че "карамелите" не заслужаваха да останат без нищо, но пък съдбата им се усмихна при гостуването на Лестър, което мърсисайдци спечелиха с 2:0. Изненадващото е, че хората на Куман не успяха да спечелят следващата си среща, срещу аутсайдера Хъл Сити, която също бе навън. Като цяло Евертън проведе противоречив декември, през който спечелиха 8 точки от 18 възможни. Така "карамелите" се отдалечиха на 12 точки от четвъртото място и на 9 пункта от шестия Манчестър Юнайтеди и е очевидно, че по-реалната цел пред тима е да запази настоящата си седма позиция.

Саутхемптън завърши 2016 година с разочароваща домакинска загуба от УБА. Поражението бе второ поредно за "светците", след като преди това хората на Клод Пюел претърпяха поражение при домакинството си на Тотнъм. Така Саутхемптън се смъкна на девето място, на 3 точки от днешния си съперник.

Домакините са без контузените Овиедо, Пенингтън, Боласие, Макарти, Стекеленбург и Бешич. Гостите пристигат без наказания Ван Дейк и намиращите се в лазарета Класи, Макарти, Хескет и Таргет.

Двата отбора са типични средняци във Висшата лига и по всичко изглежда, че борбата помежду им ще е за седмата позиция. Впрочем, много борба очакваме и в днешната среща, но с уточнението, че едва ли ще станем свидетели на много голове. Интригата в мача е в това, че "светците" нямат загуба навън в последните си два двубоя навън, но пък на всеки един отбор е трудно на "Гудисън Парк", така че очакваме победа за домакините с марж от един гол.

Прогноза за: Евертън - Саитхемптън 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

10 декември Уотфорд - Евертън 3:2 (Висша лига)
13 декември Евертън - Арсенал 2:1 (Висша лига)
19 декември Евертън - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
26 декември Лестър - Евертън 0:2 (Висша лига)
30 декември Хъл Сити - Евертън 2:2 (Висша лига)

Саутхемптън:

11 декември Саутхемптън - Мидълзбро 1:0 (Висша лига)
14 декември Стоук Сити - Саутхемптън 0:0 (Висша лига)
18 декември Борнемут - Саутхемптън 1:3 (Висша лига)
28 декември Саутхемптън - Тотнъм 1:4 (Висша лига)
31 декември Саутхемптън - Уест Бромич 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евертън - Саутхемптън

95 срещи
46 победи за Евертън
21 равенства
28 победи за Саутхемптън
Голова Разлика: 157:105 за Евертън

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
159