Саутхемптън – Уест Бромич: Равенството изглежда най-логичния изход


Н. Гавазов

Саутхемптън - Уест Бромич
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 31.12.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

Саутхемптън приема съседът в класирането Уест Бромич в последен мач на "Сейнт Мери" за тази календарна година. И двата отбор се намират в горната половина на таблицата и представянето им от началото на кампанията може да се определи за стабилно.

"Светците" загубиха преди дни двубоят си с Тотнъм със съкрушителното 4:1, което прекъсна серията им от 5 срещи без поражение на свой терен във всички турнири. Домакините освен това загубиха и Нейтън Редмънд за този кръг, поради получен червен картон, което допълнително влошава кадровата ситуяция в клуба. Джереми Пиед, Мат Таргет, Джей Хескет, Чарли Остин, Флорин Гардош и Алекс Маккарти са контузени, а състоянието на Джорди Класи остава неясно. Сгъстената програма и липсата на играчи ще позволи на Душан Тадич и Шейн Лонг да се завърнат като титуляри в срещата, а най-вероятно Буфал ще продължи да е сред първите 11, докато не замине за Купата на Африканските Нации.

Уест Бромич загуби 3 от предишните си 4 крга, но няма как да обвиняваме отбора, тъй като пораженията дойдоха от грандовете Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси. "Дроздовете" дори показаха здрав и корав футбол, който затрудни по-именитите им съперници. Като цяло Тони Пюлис разчита повече на домакинските си срещи, а в гостуванията предпочита по-дефанзивен футбол и точката се брои за успех. Отборът не страда от липса на играчи и Боаз Майхил е единственият сигурен отсъстващ, а Бераино е под въпрос.

Умората няма как да не окаже влияние в този мач за Саутхемптън, тъй като "светците" имаха два дена по-малко време да си починат, а кадровите проблеми допълнително влошават ситуацията. Това може да доведе до по-умерени действия от страна на домакините, докато при Уест Бромич принципно гостуванията се характеризират с дефанзивен футбол. В 10 от последните 12 мача навън за "дроздовете" завършваха с под 2.5 гола, а Саутхемптън не е допускал попадение срещу този съперник във вече 5 двубоя на "Сейнт Мери". Това ни кара да очакваме малко положения, повече физически сблъсък и подялба на точките.

Прогноза: Саутхемптън - Уест Бромич 0:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

08 декември Саутхемптън - Апоел Беер Шева 1:1 (Лига Европа)
11 декември Саутхемптън - Мидълзбро 1:0 (Висша лига)
14 декември Стоук Сити - Саутхемптън 0:0 (Висша лига)
18 декември Борнемут - Саутхемптън 1:3 (Висша лига)
28 декември Саутхемптън - Тотнъм 1:4 (Висша лига)

Уест Бромич:

03 декември Уест Бромич - Уотфорд 3:1 (Висша лига)
11 декември Челси - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
14 декември Уест Бромич - Суонзи 3:1 (Висша лига)
17 декември Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
26 декември Арсенал - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Саутхемптън - Уест Бромич

74 срещи
27 победи за Саутхемптън
24 равенства
23 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 92:84 за Саутхемптън

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
160