Хъл Сити - Евертън: Тигрите ще увеличат лошата си серия


Н. Гавазов

Хъл Сити - Евертън
Стадион: "КСОМ Стейдиъм", Хъл
Дата: 30.12.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Джонатън Мос

В петък вечер на "КСОМ Стейдиъм" ще бъде поставено началото на поредната безумна серия на Острова, която ще завърши на 4 януари. Разбира се, тази лудост е неизменна част от британската култура и именно за това английският футбол е толкова уникален в сравнение с останалите първенства на Стария континент. Няма нищо по-хубаво за местния фен да съчетае празничната атмосфера около Коледа и Нова година с любимия спорт. Това е и времето на най-големите изненади и съответно, период, който никой себеуважаващ се почитател на залозите не пропуска.

Хъл Сити претърпя тежка домакинска загуба от Манчестър Сити на Боксинг Дей и така "тигрите" записаха трето поредно поражение, което никак не им помага в битката за оцеляване. Веднага трябва да кажем обаче, че резултатът 0:3 не отразява напълно случилото се в мача с "гражданите". Хората на Майк Филън по обясними причини не владееха инициативата срещу именития си съперник, но се бранеха много организирано и можеха да измъкнат точката. Дузпата в 72-та минута обаче сломи съпротивата на домакините, накара ги да се открият и след това те получиха още два гола. Така Хъл е в серия от седем мача без победа, с две равенства в този период, а това закотви тима на последното място в класирането, на 4 точки от спасителния бряг.

Евертън се намира на другия полюс. "Карамелите" претърпяха поражение в мърсисайдското дерби след гол на Мане дълбоко в добавеното време, но веднага след това постигнаха заслужена победа с 2:0 при гостуването си на Лестър. Какъв по-добър начин да отговориш на загубата, при това на терена на действащия шампион! Така Евертън сложи край на лошата серия от четири поредни поражения навън и същевременно се изкачи на седмо място в класирането, на седем пункта от шестия Манчестър Юнайтед.

Няма да изненадаме никого, ако кажем, че домакините отново ще са без шестима основни играчи, които се борят с различни травми. Ернандес, Брус, Кийн, Ленихан и Луер със сигурност са аут, а Макгрегър е под съмнение. "Тигрите" вероятно ще излязат със схема 3-5-1-1 с Мбокани на върха на атаката и Снидграс зад него.

Гостите са без Боласие, Макарти и Бешич. Много е вероятно Роблес да получи още една възможност да започне като титуляр за сметка на Стекеленбург, който набира форма след контузията си. Много е вероятно Пенингтън и Коне да отпаднат, тъй като също набират форма. Предполага се, че Куман ще използва постройка 4-2-3-1 с Миралас, Баркли, Делофеу и Лукаку в атаката на тима.

Последната среща между двата отбора бе през сезон 2014/15 и тогава Хъл Сити спечели с 2:0 на "КС". Като цяло, Евертън е победилет в 5 от последните 9 мача с "тригрите", като статистиката на "КС" сочи 2 победи и едно реми за "карамелите" в последните им пет двубоя тук.

Трудно бихме определили Евертън за категоричен фаворит в мача, въпреки значителната разлика в позициите в класирането на двата тима и формата, в която се намират. Причината е в е непостоянството на "карамелите" и трудностите при гостуванията. Напълно е възможно домакините да играят по същия начин, както срещу Сити и този път да успеят да измъкнат точката. И все пак, ако нямаме възможност за двоен знак в мача, разумното ще е да заложим на победа на гостите. Примамлива изглежда и опцията за над 2.5 гола - коефициентът е около 2.20 - като това е напълно възможно да се случи, ако и двата съперника предложат открит футбол.


Прогноза: Хъл Сити - Евертън 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Хъл Сити:

05 декември Мидълзбро - Хъл Сити 1:0 (Висша лига)
10 декември Хъл Сити - Кристъл Палас 3:3 (Висша лига)
14 декември Тотнъм - Хъл Сити 3:0 (Висша лига)
17 декември Уест Хем - Хъл Сити 1:0 (Висша лига)
26 декември Хъл Сити - Манчестър Сити 0:3 (Висша лига)

Евертън:

04 декември Евертън - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
10 декември Уотфорд - Евертън 3:2 (Висша лига)
13 декември Евертън - Арсенал 2:1 (Висша лига)
19 декември Евертън - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
26 декември Лестър - Евертън 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Хъл Сити - Евертън

21 срещи
7 победи за Хъл Сити
5 равенства
9 победи за Евертън
Голова Разлика: 38:25 за Евертън

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
166