Търсете малко голове и двоен шанс в дербито на юга


Н. Гавазов

Борнемут - Саутхемптън
Стадион: "Виталити Стейдиъм", Борнемут
Дата: 18.12.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Марк Клатънбърг

Борнемут посреща Саутхемптън след две поредни домакински победи и "черешките" ще се надяват да запазят тази тенденция и в неделя. От друга страна "светците" ще изминат 53-те километра до Борнемут не за да се любуват по пътя си на гледките от националния парк Ню Форест - хората на Клод Пюел са в серия от три мача без загуба във всички турнири и със сигурност имат желание да запишат още един безпогрешен двубой.

Борнемут с гръм и трясък започна декември, побеждавайки Ливърпул с 4:3, след като губеше с 3:1 в резултата. Вярно е, че хората на Еди Хау бяха подпомогнати от действията на своя съперник, но също така няма как да не отбележим борбеността на домакините и тяхната вяра в успеха. Гостуването на Бърнли не протече според плановете на южняците, а късният гол на Даниелс само направи по-почетна загубата. Борнемут се върна на победния път при домакинството си на Лестър по-рано през седмицата в двубой, в който "лисиците" доминираха, но пък домакините с помощта на късмета и точния удар на Пуг измъкнаха победата. Така хората на Еди Хау събраха 21 точки в 16 мача от Лигата и заемат 10-та позиция в класирането.

Саутхемптън има същия актив като своя противник, но е девети в таблицата заради по-добрата си голова разлика. "Светците" имаха лош период в края на октомври и началото на ноември, когато взеха само две точки от четири мача, но постепенно хората на Клод Пюел стабилизираха играта си и резултатите им се подобриха - две домакински победи и равенство на терена на Стоук Сити по-рано през седмицата. Горчивината в този период идва от тежката загуба при гостуването на Кристъл Палас.

Домакините продължават да не разчитат на контузените Левси Кук, Сърман и Станислас, така че ще видим абсолютно същия състав, който победи Лестър в сряда.

Гостите пристигат с камара проблеми. Аут заради контузии са Пийд, Таргет, Хескът, Макарти и Остин, а Ромеу е наказан. Соареш и гардос все още се възстановяват.

Без съмнение дербито на юга ще е една от горещите точки на Острова в неделния следобед. Борнемут играят силно у дома си и влизат в мача след две знакови домакински победи срещу кандидат за титла и действащ шампион, а това ще даде самочувствие на "черешките". Саутхемптън е само с един успех навън през този сезон, а и като цяло "светците" са непоследователни и колебливи при пътуванията си.

От горния анализ може да направим извода, че гостите ще предприемат по-отбранителна стратегия с надеждата да измъкнат точката.

В този смисъл съветът ни към почитателите на залозите е да заложат на двоен шанс - "1Х" и да не очакват много попадения в мача, като коефициентът за под 2.5 гола е около 2.30, т.е. напълно заслужаващ риска.

Прогноза: Борнемут - Саутхемптън 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
176