Саутхемптън – Мидълзбро: Домакините няма да сбъркат


Н. Гавазов

Саутхемптън - Мидълзбро
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 11.12.2016г.
Час: 16:15
Съдия: Стюърт Атуел

Саутхемптън посреща на своя "Сейнт Мери" съседът в класирането Мидълзбро в търсене да продължи добрите си игри у дома. Разликата между двата отбора е само две точки, а като цяло представянето им във Висшата лига от началото на сезона е идентично.

Домакините са тим, който се чувства изключително кофмортно на свой терен и единствено Челси успя да ги бие при гостуване. "Светците" претърпяха разочарование в средата на седмицата, когато направиха наравно 1:1 в Англия срещу Апоел Беер Шева и завършиха 3-ти в групата си, което ги изхвърли от Лига Европа. Утешение за Саутхемптън е участието им в Купата на лигта, където са на полуфинал с Ливърпул. Джереми Пиед, Мат Тагрет, Джейк Хескет, Алекс Макарти, Чарли Остин и Флорин Гардош са аут за този кръг, а под въпрос е Харисън Рийд.

Мидълзбро започва да се представя по начина, по който се очакваше преди началото на сезона. Новаците не бяха включени сред отборите, които ще се борят за оцеляването си, а по-скоро ще гравитират близо до средата на класирането. В момента състоянието на Боро е положително, след като в предишните 6 кръга спечелиха на 2 пъти и задържаха равенства с Арсенал, Манчестър Сити и Лестър. В състава на гостите няма особени кадрови проблеми и единствено Джордж Френд със сигурност няма да може да взема участие, докато за Джеймс Хъсбанд и Гастон Рамирес ще се решава до последно.

Труден за прогнозиране двубой, тъй като и двата състава показват близко представяне и могат да изненадат всеки. Саутхемптън е много добър домакин, но и Мидълзбро не е случаен тим, така че ще е от важно значение кой как започне срещата.

Прогноза: Саутхемптън - Мидълзбро 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
206