Конте дал пресконференцията след мача със Сити от влака, на път за Лондон


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Антонио Конте е провел пресконференцията си след мача с Манчестър Сити във влака, с който отборът се е прибрал в Лондон. Напомняме, че според регламента на Висшата лига първи с журналистите се среща отборът, който е загубил мача, а при равенство - гостуващият тим. Така се случи и след дербито на "Етихад".

Проблемът за Конте обаче възникнал заради словоохотливостта на Хосеп Гуардиола. Испанецът толкова дълго разговарял с представителите на медиите, че имало реална опасност Челси да изпусне влака за столицата, което накарало италианският специалист да не дочака оправданията на своя колега и да се отправи към гарата.

Така Конте се наложило да отговаря на въпросите на журналистите директно от вагона на влака. По такъв начин италианецът не само задоволил любопитството на журналистите, но и спазил правилата на Висшата лига за задължително общуване с представителите на медиите след мачовете - в тези правила никъде не е указано къде трябва да се провеждат пресконференциите.

Напомняме, че Конте не обича да използва автобуси и предпочита пътуването с влак. По време на работата си в Ювентус, специалистът използваше за предвижването на отбора железопътния транспорт в около 60% от мачовете, в които торинци бяха гости.

 

161