Де Брюйне: Напускането на Челси бе неизбежно


Н. Гавазов

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Брюйне е на мнение, че по-рано в кариерата си е взел правилно решение да прекъсне отношенията си с Челси. Напомняме, че Де Брюйне изигра само 9 мача за "сините" след пристигането си на "Стамфорд Бридж" през 2012 година, след което се отправи под наем във Вердер. След изтичане на наема си в Бремен, Кевин остана в Бундеслигата, сключвайки постоянен контракт с Волфсбург.

12 месеца след този ход де Брюйне премина в Сити за сумата от 55 милиона паунда и сега е една от главните звезди на отбора на Хосеп Гуардиола.

Кевин не съжалява, че неговата кариера се е развила по този начин.

"Нямам представа и не ме вълнува, защо Жозе Моуриньо не ми повярва. Чаках четири месеца, а след това си казах, че искам да играя футбол всяка седмица. Не можех да получа игрово време и за това напускането на клуба бе очевиден избор. Исках да започна нова глава, а не да отида под наем и след това да се върна към предишната ситуация. Постъпих правилно от своя страна. Що се отнася до всички тези решения, които съм взимал през своята кариера, то аз не съжалявам за нито едно от тях, даже за трансфера си в Челси. Просто там не се развиха нещата за мен. Исках да играя футбол, но не можах. За това си тръгнах", заяви Де Брюйне.

 

147