Моуриньо: Няма да се върна в Челси за трети път


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира своето уволнение от Челси през декември миналата година и изключи трети мениджърски преход в лондонския клуб. В неделя Жозе ще посети отбора, от който бе уволнен в средата на миналия сезон. Според думите на португалеца, това е било именно уволнение, а не доброволно напускане. Специалистът обаче чувства, че завинаги ще остане в историята на Челси.

"Уволненията са част от футбола. Много от най-добрите треньори са преживявали такива моменти. Разбира се, има и изключения, но това може да се случи с всеки, особено в съвременния футбол. Мисля, че щях да си тръгна с по-тежки чувства от клуб, на който нищо не съм дал. Но когато си тръгваш от клуб, на който си дал трофеи и си подарил на феновете някои от най-добрите им спомени за целия живот, тогава си тръгваш с чувството, че си изпълнил своето дело", заяви Моуриньо.

"Не мисля, че те искат, но даже и да искат, те не могат да ме изтрият от историята на Челси. Те също принадлежат на моята история. Не се сърдим един на друг", каза още Жозе.

"Мен реши да ме уволни собственикът - феновете не разполагат с такава власт. Феновете ден след ден, мач след мач демонстрираха, че искат да остана, но феновете нямат власт в такива клубове. В някои клубове, особено в латинските страни, форматът е такъв, че феновете имат истинска власт над ръководството и могат да влияят на президента и собственика, но тук те нямат власт, за това мистър Абрамович реши да ме уволни. Но аз напуснах без нито една лоша дума към когото и да е в клуба", признава специалистът.

"След това моите предпочитания бяха да остана в Англия и Висшата лига. И имах щастието да оглавя такъв голям клуб като Манчестър Юнайтед", добави Жозе.

"Дали ще се върна в Челси някога? Надявам се, че няма. Честно. Защото искам да остана в Юнайтед за много, много години. Това означава, че аз не искам друг клуб във Висшата лига", завърши Моуриньо.

 

113