Ефенберг: Системата на Гуардиола достигна предела си в Мадрид


Н. Гавазов

Ефенберг: Системата на Гуардиола достигна предела си в Мадрид

Бившият полузащитник на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг подложи на критика философията на игра на старши-треньора на баварците Хосеп Гуардиола след отпадането на тима от полуфиналите на Шампионска лига. Както е известно, мюнхенци претърпяха унизителна загуба с 4:0 от Реал Мадрид и с общ резултат 0:5 казаха сбогом на турнира.

"Байерн печели 90% от своите мачове. В Бундеслигата той деморализира съперниците си със своето владеене на топката. Но на високо ниво играта е съвсем друга Отбори като Реал, Манчестър Юнайтед и Челси отлично се отбраняват. Те са способни с две-три крачки да блокират всяка една атака на съперника. Трудно се реагира на това и трудно може да промениш своите идеи. Системата на Гуардиола достигна своя предел в Мадрид", заяви Ефенберг.

"Байерн има такава класа, че неговият стандарт трябва да бъде требъл, но играчите дори не успяха да си променят ритъма на игра в мачовете с Реал. Винаги искат да задържат топката, да си подават пред наказателното поле, както се прави в хандбала. Губят динамиката. Някои казват, че това е скучна игра. Освен това Рибери в момента не е в отлична форма. Играта на отбора се намира в стагнация. Разбира се, Борусия не бива да става модел за Байерн. Мюнхенци не могат да играят по този начин, а изходните данни в отборите са различни", допълни бившият играч на Байерн.

 

  Сподели
107