Тери: Всички искаме да побеждаваме


Н. Гавазов

Тери: Всички искаме да побеждаваме

Защитникът на Челси Джон Тери в навечерието на срещата-реванш от полуфиналите на Шампионска лига с Атлетико разказа за своето възстановяване, а същ така се изказа много ласкаво за мениджъра на отбора Жозе Моуриньо.

"Никога не бих подложил отбора на риск, поради това трябваше да бъда абсолютно честен с мениджъра. Той ме попита преди няколко дни, как се чувствам. Казах му, че всичко е наред. Никога не играя на 60 или 70 процента. Сега съм напълно здрав. Всичко започна да се променя в четвъртък вечер. Но това не стана от само себе си, а благодарение на огромните усилия на нашите доктори, които работеха с мен цяла нощ, включително и у дома. Те много се потрудиха", заяви Тери.

"Моуриньо първи пристига на заниманията и много често си тръгва последен от тренировъчното поле. Играчите виждат това. Ние го обичаме и разбираме, че той е постигнал големи успехи само по една причина - всеки ден е искал максималното от своите футболисти. Той е такъв. Разбираме го и безумно го обичаме. Наслаждаваме се на работата си с него", допълва бранителят.

"От година на година в отбора нараства желанието за победа. Целият колектив е пропит с това нещо. Погледнете на опитните играчи като Чех, Ашли и Лампи. За нас това е главната задача и когато новите футболисти дойдат тук, много е важно да видят, че ние тренираме всеки ден с максимално раздаване. Тази готовност за себераздаване идва от мениджъра и футболистите", каза още Тери.

 

  Сподели
133