Ван Перси: УЕФА постъпи страхливо относно червения картон на Нани


Н. Гавазов

Ван Перси: УЕФА постъпи страхливо относно червения картон на Нани

Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси подложи на критика УЕФА за подкрепата на скандалния арбитър Джунейт Чакър, който ръководеше срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига против Реал Мадрид. Както е известно турският съдия, който по-късно се оказа, че е голям почитател на испанския футбол и близък приятел с главата на съдиите в УЕФА испанеца Анхел Мария Вилар, показа директен червен картон на полузащитника на „червените дяволи" Луиш Нани - само 18 минути по-рано реферът си затвори очите за по-грубо нарушение на Арбелоа срещу Патрис Евра. По такъв начин „новият Йоребро" повлия на изхода на срещата и помогна на Реал Мадрид да направи обрат в резултата, което изпрати испанците на четвъртфинал - напълно незаслужено според по-голяма част от футболните специалисти.

Ван Перси призна, че още преди срещата е имал съмнения относно обективността на Чакър.

„Червеният картон на Нани беше абсолютно незаслужен. Там нямаше дори жълт, дори това не беше нарушение. Нани нищо не можеше да промени. Най-ужасното нещо е, че УЕФА подкрепи съдията. Това е страхлива постъпка, аз не разбирам от какво се ръководят те. Защо просто не признаят, че съдията е сбъркал?, цитира авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. думите на Ван Перси.

„Още преди мача в мен възникнаха съмнения при назначаването на този арбитър за толкова важен мач. Той не трябва да ръководи големи мачове няколко месеца", завършва холандецът.

 

  Сподели
175