Милан с преднина от два гола преди реванша с Барса (видео)


В. Мухарски

Милан с преднина от два гола преди реванша с Барса (видео)

Милан победи Барселона с 2:0 в първи 1/8-финал от Шампионската лига. По този начин тимът на Масимилиано Алегри взе добър аванс преди реванша между двата отбора.

През първата част гостите владееха повече топката, но по-интересните ситуации бяха пред вратата на Барса. В 11-ата минута Алвеш центрира в наказателното поле на домакините, където останаха съмнения за игра с ръка на Мексес, но реферът отсъди засада на Педро. В 16-ата минута страничният съдия не видя засада на Ел Шаарави, който бе изведен добре, но нападателят си подведе много топката и тя бе изчистена. В следващата атака Боатенг бе много близо до гол, но ударът му мина близо до гредата.

В 36-ата минута Боатенг центрира, а на Ел Шаарави малко не му достигна, за да засече топката, която попадна право в ръцете на Валдес. До почивката каталунците така и не успяха да създадат опасно положение пред вратата на Абиати.

В 57-ата минута се стигна до късо изпълнение на фаул, след което последва удар на Монтоливо, топката се удари в ръката на Сапата и попадна в Боатенг, който с хубав изстрел откри резултата - 1:0. Въпреки протестите на играчите на Барселона, попадението бе зачетено.

В 69-ата минута Пацини пробва удар със задна ножица, но без успех. В 76-ата минута се стигна до един малкото случаи, в които Барса бе близо до попадение. Иниеста успя да отправи хубав удар, който мина много близо до гредата. В 80-ата минута шут на Шави от фаул мина покрай напречния стълб.

В 81-ата минута се стигна до втори гол за "росонерите". Монтоливо намери отлично Нианг, който подаде на Ел Шаарави, а той даде прекрасен прехвърлящ пас към Мунтари, който с хубав удар оформи крайното - 2:0. В 87-ата минута Пуйол пробва удар с глава, който бе неточен. В крайна сметка играчите на Милан се поздравиха с успеха от тази среща.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
175