Табарес: Французите бяха по-добри от нас


Н. Гавазов

Табарес: Французите бяха по-добри от нас

Старши-треньорът на националния отбор на Уругвай Оскар Табарес коментира поражението от Франция в мач от 1/4-финалите на Мондиал 2018.

"Липсваше ни това, което винаги не достига на загубилия отбор - съперникът просто бе по-добър. Ние не успяхме да използваме неговите недостатъци и всички заедно сме отговорни за тази загуба. След почивката не успяхме да направим това, което си казахме на полувремето. За това започнах да правя смените. Франция контролираше топката и така дистанцията между отборите стана още по-голяма.

Какво научихме? Какво да научим, ние и преди сме губили. Говорите, че европейският футбол е по-силен. Но нека не забравяме и финансовия фактор. Може би Боливия не е толкова силна колкото Германия, но защо ме питате за това?

В същото време Уругвай все пак си остава един от най-силните отбори в света. Световното завърши, но ние ще се готвим за следващия турнир и ще се опитаме да го спечелим. Тъжно е, но няма да правим драми - просто трябва да преодолеем това. След мача казах на играчите, че те могат да се гордеят със себе си", заяви Табарес.

  Сподели
458