Сантош: Роналдо не позволи на отбора да рухне


Н. Гавазов

Сантош: Роналдо не позволи на отбора да рухне

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Фенандо Сантош коментира играта на нападателя Кристиано Роналдо в мача от първия кръг на групова фаза на Мондиал 2018 с Испания.

"Неговото психологическо състояние е много важно. Невероятна настройка. Невероятна физическа форма и техника. Но всичко заедно го прави най-добрият играч в света. Именно Кристиано не позволи на отбора да се предаде и доведе резултата до равенство.

Що се отнася до съдийството, в първия случай имаше дузпа. Във втория имаше нарушение срещу Пепе. Такива неща ще се анализират след края на кръга.

При нас всичко много добре се получаваше, владеехме топката и я доставяхме в половината на съперника. Проблемите дойдоха при организацията на нападението. Агресивността и акуратността трябва да се повишат. Играхме със схема 4-4-2, но проблемът е, че не можем да задържаме топката.

Винаги е прекрасно да имаш футболист като Роналдо. За всеки отбор е важно да има играч като него. Много се радвам, че Кристиано е португалец. Това е най-добрият футболист в света. Надявам се, че той ще играе и в Катар", заяви  Сантош.

  Сподели
414